Indoboardgames.com
 
It is currently Tue Sep 25, 2018 2:05 am

All times are UTC + 7 hours




Post new topic Reply to topic  [ 19 posts ]  Go to page Previous  1, 2
Author Message
 Post subject: Re: Clash of Cultures
PostPosted: Thu Sep 06, 2012 8:54 am 
Offline
Forum Staff
Forum Staff
User avatar

Joined: Wed Sep 24, 2008 9:52 am
Posts: 5244
Location: Jakarta
joehn wrote:
si daniel biasa nih, kejar 2000 post pasti :P

gw sih masuk radar.. tapi kayaknya gak dibolehin karena ada dice :( hahaha


wkaka itu burgund kok bisa lolos :lol:

_________________
MEMOIR '44ImageCHAMP
rbayu2 BGG profile | Best Buy Collection
.................................................
a proud owner of 29 Martin Wallace games


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Clash of Cultures
PostPosted: Thu Sep 06, 2012 8:57 am 
Offline
User avatar

Joined: Tue Mar 22, 2011 5:06 pm
Posts: 4004
Location: DKI Jakarta
rbayu2 wrote:
joehn wrote:
si daniel biasa nih, kejar 2000 post pasti :P

gw sih masuk radar.. tapi kayaknya gak dibolehin karena ada dice :( hahaha


wkaka itu burgund kok bisa lolos :lol:


Jangan2 si onti jual tanpa dice! :silent:

_________________
"I am the Harbinger of Menoth, his vessel on Caen. Through me the creator speaks, and he has much to say."
- The Harbinger of Menoth to the Synod-
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
BG Lineups | Wishlist
fortheloveofthegame


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Clash of Cultures
PostPosted: Thu Sep 06, 2012 9:01 am 
Offline
User avatar

Joined: Thu Mar 12, 2009 10:54 am
Posts: 1913
Location: South Jakarta
hahaha, burgund kan emang risk management nya..

kalo ini buat battle.. menurut gw, battle with dice kadang2 terlalu game breaking (walopun bisa ada modifier, tapi tetep aja.. say 3/6 chance of hitting, modified by resources to 5/6.. tapi kalo lagi sial, tetep aja miss.. KHA!!)

we'll see lah

_________________
Lapak Jualan

Age of Industry:Limited edition, The New Era, Innovation: Echoes of Time

Every money you make is part of your life, because you had to give up part of your life to get it. Thus everything that you spend your money on you are spending part of your life on.

You can never get enough of what you don't need because what you don't need will never satisfy you.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Clash of Cultures
PostPosted: Thu Sep 06, 2012 10:39 am 
Offline
Forum Staff
Forum Staff
User avatar

Joined: Wed Sep 24, 2008 5:41 pm
Posts: 3864
Location: SOC
@joji: kocak bener alasannya karena pake dice... wakakaka... kalem brader. pas perang uda hadap2an tinggal nembak memang blm tentu mati jg koq...

_________________
SOLEX * Your Cheapest Boardgames Source.
Pre-Order : Open // Deadline : Soon // Source : CSI & Essen // Contact : Me!
Hot items : Essen 2013 Games, contact me for details.

Deadwood's BGG Profile


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Clash of Cultures
PostPosted: Thu Sep 06, 2012 11:20 am 
Offline
User avatar

Joined: Mon Jan 24, 2011 7:25 am
Posts: 2379
Location: Depok, Jawa Barat
I used to *hate dice, now I *love 'em..

_________________
Sebagian dari titipanNya: Koleksi - 160 Judul Image BGG Copper Microbadge

Complete Set: Memoir'44, CC Ancients. 58 GMT Games
My son, Memoir'44 2012 Champ: Muhammad Hasan Izzuddin
Sultans of the East BG in-progress


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Clash of Cultures
PostPosted: Thu Sep 06, 2012 11:21 am 
Offline
User avatar

Joined: Tue Mar 22, 2011 5:06 pm
Posts: 4004
Location: DKI Jakarta
dahusband wrote:
I used to *hate dice, now I *love 'em..


I still hate dice (at least my dice roll results) but love 'em at the same time! :siul:

_________________
"I am the Harbinger of Menoth, his vessel on Caen. Through me the creator speaks, and he has much to say."
- The Harbinger of Menoth to the Synod-
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
BG Lineups | Wishlist
fortheloveofthegame


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Clash of Cultures
PostPosted: Mon Sep 10, 2012 10:10 am 
Offline
User avatar

Joined: Fri Sep 26, 2008 9:55 am
Posts: 3212
Location: Jakarta Selatan
joehn wrote:
hahaha, burgund kan emang risk management nya..

kalo ini buat battle.. menurut gw, battle with dice kadang2 terlalu game breaking (walopun bisa ada modifier, tapi tetep aja.. say 3/6 chance of hitting, modified by resources to 5/6.. tapi kalo lagi sial, tetep aja miss.. KHA!!)

we'll see lah


Ini lumayan joj dicenya. Biasa kita ngeroll hit on 5 and 6 ala WOTR, tapi ini beda. Dijumlah dulu total dicenya, trus dibagi 5. So yg dulu kalo di WOTR ngeroll 4,4,4,4 (ato kalo di CITOW 3,3,3,3) berarti miss semua, di sini itu masih dapet 3 hit (ato 2 hit utk yg 3,3,3,3). Simple tweak but reduce a lot of randomness. So, even with full army (4 units), km hanya bisa miss jika roll 1,1,1,1 (in which, we know, that is super duper unlucky). Nge-roll 1,1,1,2 aja masih ngehit kok.

Karena aku da ngikutin ini dr 3 taon lalu, so pasti ini auto buy :D.

_________________
By the darkness I was laid, by the blood I am raised.

THE OUTPOST Board Game Price List

BGG Profile | Collection


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Clash of Cultures
PostPosted: Mon Sep 10, 2012 10:36 am 
Offline
User avatar

Joined: Thu Mar 12, 2009 10:54 am
Posts: 1913
Location: South Jakarta
let's see if this can overcome the dice fearness..

GUT feeling lo bilang CIV ato CoC?

Darkmot wrote:
joehn wrote:
hahaha, burgund kan emang risk management nya..

kalo ini buat battle.. menurut gw, battle with dice kadang2 terlalu game breaking (walopun bisa ada modifier, tapi tetep aja.. say 3/6 chance of hitting, modified by resources to 5/6.. tapi kalo lagi sial, tetep aja miss.. KHA!!)

we'll see lah


Ini lumayan joj dicenya. Biasa kita ngeroll hit on 5 and 6 ala WOTR, tapi ini beda. Dijumlah dulu total dicenya, trus dibagi 5. So yg dulu kalo di WOTR ngeroll 4,4,4,4 (ato kalo di CITOW 3,3,3,3) berarti miss semua, di sini itu masih dapet 3 hit (ato 2 hit utk yg 3,3,3,3). Simple tweak but reduce a lot of randomness. So, even with full army (4 units), km hanya bisa miss jika roll 1,1,1,1 (in which, we know, that is super duper unlucky). Nge-roll 1,1,1,2 aja masih ngehit kok.

Karena aku da ngikutin ini dr 3 taon lalu, so pasti ini auto buy :D.

_________________
Lapak Jualan

Age of Industry:Limited edition, The New Era, Innovation: Echoes of Time

Every money you make is part of your life, because you had to give up part of your life to get it. Thus everything that you spend your money on you are spending part of your life on.

You can never get enough of what you don't need because what you don't need will never satisfy you.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Clash of Cultures
PostPosted: Mon Sep 10, 2012 3:26 pm 
Offline
User avatar

Joined: Fri Sep 26, 2008 9:55 am
Posts: 3212
Location: Jakarta Selatan
joehn wrote:
let's see if this can overcome the dice fearness..

GUT feeling lo bilang CIV ato CoC?


Gut feelingku rasanya Civ tetep bakal 10 dan CoC bakal 9. Ke-"generic"an dan "fixed turn"nya yg bikin aku ga bisa kasi 10. jadi ini lebih setara ke Eclipse sih menurutku. Tapi itu kan secara teori. Tinggal dicoba aja gmn.

Tapi kalo comparing randomness, aku rasa secara map dan battle keduanya sama (civ dan coc). Tapi kita kan tau the highest randomness dari civ comes from culture cards (and Great people, in FaF). Jadi dilihat aja action/battle cards dan eventnya di coc itu efeknya sebesar apa.

_________________
By the darkness I was laid, by the blood I am raised.

THE OUTPOST Board Game Price List

BGG Profile | Collection


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 19 posts ]  Go to page Previous  1, 2

All times are UTC + 7 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Template made by TBF Photoshop Forum