Indoboardgames.com
 
It is currently Thu Apr 26, 2018 1:30 am

All times are UTC + 7 hours




Post new topic Reply to topic  [ 67 posts ]  Go to page Previous  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Next
Author Message
 Post subject: Re: Twilight Imperium 3rd Learning Center
PostPosted: Mon Feb 11, 2013 9:56 am 
Offline
User avatar

Joined: Fri Sep 26, 2008 9:55 am
Posts: 3212
Location: Jakarta Selatan
yontory wrote:
Oh iya, nanya lagi mengenai normal retreat. apa yang terjadi kalo ga bisa retreat krn ga ada sistem tetangga yang uda aktif?
bertempur sampe ada yang menang? karena kalo begitu, battle jadi epic sih, tapi bisa ngeselin pihak yang kalah krn dia terpaksa harus buang2 fleet. dan battle juga jadi lama donk (artinya nambah downtime krn battle)


Yup, exactly like the rulebook says:

page 17 wrote:
When executing a withdrawal or retreat, a player must withdraw his entire fleet to an adjacent system that has previously been activated by the with-drawing/retreating player. If a player has no previously activated systems adjacent to the contested system, he may not withdraw or retreat.

After a successful withdrawal or retreat, make sure that the withdrawing/retreating player is still in com-pliance with his Fleet Supply (see rules for Fleet Supply on page 21) and has sufficient Fighter capacity (see the Fighter units description on page 29) in the new system. If not, he must immediately destroy the excess ships.


But biasanya juga pada battle to the death anyway, jadi retreat itu sangat jarang.

_________________
By the darkness I was laid, by the blood I am raised.

THE OUTPOST Board Game Price List

BGG Profile | Collection


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Twilight Imperium 3rd Learning Center
PostPosted: Tue Oct 07, 2014 8:47 pm 
Offline

Joined: Sun Oct 05, 2014 2:55 pm
Posts: 18
ada yg masih main? saya bary mw mulai main boardgame nh
tertarik sama ni game haha msh ada yg main?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Twilight Imperium 3rd Learning Center
PostPosted: Wed Oct 08, 2014 10:52 am 
Offline
User avatar

Joined: Fri Sep 26, 2008 9:55 am
Posts: 3212
Location: Jakarta Selatan
huskar123 wrote:
ada yg masih main? saya bary mw mulai main boardgame nh
tertarik sama ni game haha msh ada yg main?


Di retreat bakal maen kok :). Dan kalo ada yg mau, aku dengan senang hati bikin organize playnya. Cuman untuk bisa ini baiknya jgn newbie boardgame sih. Ada beberapa tahap dulu biar ngga "kaget" maen game ini.

_________________
By the darkness I was laid, by the blood I am raised.

THE OUTPOST Board Game Price List

BGG Profile | Collection


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Twilight Imperium 3rd Learning Center
PostPosted: Wed Oct 08, 2014 10:55 am 
Offline
User avatar

Joined: Fri Jul 17, 2009 10:39 am
Posts: 3121
huskar123 wrote:
ada yg masih main? saya bary mw mulai main boardgame nh
tertarik sama ni game haha msh ada yg main?

kl disummon sehh biasanya pada nongol pemainnya :lol:

mungkin krn playing timenya yg lumayan, jadi kl mau maen harus janjian dulu

_________________
My 1000th post
My 2000th post
My 3000th post :D


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Twilight Imperium 3rd Learning Center
PostPosted: Wed Oct 08, 2014 11:37 am 
Offline
User avatar

Joined: Tue Mar 22, 2011 5:06 pm
Posts: 4004
Location: DKI Jakarta
Darkmot wrote:
Cuman untuk bisa ini baiknya jgn newbie boardgame sih. Ada beberapa tahap dulu biar ngga "kaget" maen game ini.


Harus lewat main Eclipse dl ya mot? :D
Tapi kl mo main Eclipse hrs lewat apa dl nih? LOL... :siul:

_________________
"I am the Harbinger of Menoth, his vessel on Caen. Through me the creator speaks, and he has much to say."
- The Harbinger of Menoth to the Synod-
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
BG Lineups | Wishlist
fortheloveofthegame


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Twilight Imperium 3rd Learning Center
PostPosted: Wed Oct 08, 2014 1:42 pm 
Offline
Forum Staff
Forum Staff
User avatar

Joined: Wed Sep 24, 2008 9:52 am
Posts: 5244
Location: Jakarta
vardamir wrote:
Darkmot wrote:
Cuman untuk bisa ini baiknya jgn newbie boardgame sih. Ada beberapa tahap dulu biar ngga "kaget" maen game ini.


Harus lewat main Eclipse dl ya mot? :D
Tapi kl mo main Eclipse hrs lewat apa dl nih? LOL... :siul:


Xia :D

_________________
MEMOIR '44ImageCHAMP
rbayu2 BGG profile | Best Buy Collection
.................................................
a proud owner of 29 Martin Wallace games


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Twilight Imperium 3rd Learning Center
PostPosted: Wed Oct 08, 2014 4:28 pm 
Offline

Joined: Sun Oct 05, 2014 2:55 pm
Posts: 18
oooh jd kalo baru main jng maen ini dl ya? tertarik liat review ny di internet haha jd pengen main haha


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Twilight Imperium 3rd Learning Center
PostPosted: Thu Oct 09, 2014 9:55 am 
Offline
User avatar

Joined: Fri Sep 26, 2008 8:14 am
Posts: 1417
Rasanya kalo mau TI3... ada beberapa jalan sih...

Kalo mau dari awal banget bisa Nexus Ops. Menengah bisa Chaos in the Old World, atau alternatifnya Kemet/Cyclades. Kelas beratnya bisa War of the Ring atau Runewars. Baru abis itu mungkin kalo masokis bisa TI3 :lol:

Eclipse rasanya agak "beda"

_________________
My Gaming-related Blog
My Smallish Board Game Collection


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Twilight Imperium 3rd Learning Center
PostPosted: Thu Oct 09, 2014 10:31 am 
Offline

Joined: Sun Oct 05, 2014 2:55 pm
Posts: 18
Sevej wrote:
Rasanya kalo mau TI3... ada beberapa jalan sih...

Kalo mau dari awal banget bisa Nexus Ops. Menengah bisa Chaos in the Old World, atau alternatifnya Kemet/Cyclades. Kelas beratnya bisa War of the Ring atau Runewars. Baru abis itu mungkin kalo masokis bisa TI3 :lol:

Eclipse rasanya agak "beda"


oooh hmmm tertarik sh chaos in the old world sh, haha depan theme nya warhammer haha
sama war of the ring jg kyny seru haha
tp kalo ada sesi main TI ajak" yaa haha siapa tw langsung demen


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Twilight Imperium 3rd Learning Center
PostPosted: Thu Oct 09, 2014 1:17 pm 
Offline
User avatar

Joined: Tue Mar 22, 2011 5:06 pm
Posts: 4004
Location: DKI Jakarta
ECLIPSE emang "beda"... :siul:
:lol:

_________________
"I am the Harbinger of Menoth, his vessel on Caen. Through me the creator speaks, and he has much to say."
- The Harbinger of Menoth to the Synod-
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
BG Lineups | Wishlist
fortheloveofthegame


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 67 posts ]  Go to page Previous  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Next

All times are UTC + 7 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Template made by TBF Photoshop Forum