Indoboardgames.com
 
It is currently Mon Jun 25, 2018 4:28 pm

All times are UTC + 7 hours




Post new topic Reply to topic  [ 29 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next
Author Message
 Post subject: Re: [Ask] Blokus and Ingenious, which one's better?
PostPosted: Sun Mar 01, 2009 12:49 pm 
Offline
User avatar

Joined: Sat Sep 27, 2008 4:40 am
Posts: 1025
Location: Surabaya
kalo gua sih tetep blokus.. karena ingenious kan kalo naruh tile kebanyakan pasti di sebelah`nya tile warna yang sama seperti yang akan kita taruh berikutnya..

kalo blokus kan setiap saat beda2, kita ngga bisa naruh bentuk tile secara urut dari game ke game.. kalo tiap permainan alur`nya kan pasti beda..


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: [Ask] Blokus and Ingenious, which one's better?
PostPosted: Sun Mar 01, 2009 1:53 pm 
Offline
Forum Staff
Forum Staff
User avatar

Joined: Wed Sep 24, 2008 5:41 pm
Posts: 3864
Location: SOC
wah, gw sih blm perna jajal blokus ... jd ngga tau kalo replayability`nya rendah ... hehehe ...

_________________
SOLEX * Your Cheapest Boardgames Source.
Pre-Order : Open // Deadline : Soon // Source : CSI & Essen // Contact : Me!
Hot items : Essen 2013 Games, contact me for details.

Deadwood's BGG Profile


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: [Ask] Blokus and Ingenious, which one's better?
PostPosted: Sun Mar 01, 2009 2:20 pm 
Offline
Forum Staff
Forum Staff
User avatar

Joined: Wed Sep 24, 2008 9:52 am
Posts: 5244
Location: Jakarta
my vote is for blokus. bener2 simple & elegant game. easy to teach but hard to master. lebih ada chance untuk ngeblock other player than ingenious. lebih berasa gitu. dan rasanya kalo kania memang demennya kan yang direct conflict, mestinya lebih cocok blokus.

btw kania coba2 aja maen sama computer AI.

Blokus -> http://www.blokus.com
Ingenious -> http://www.marquand.net/index.php?topic=ingenious

_________________
MEMOIR '44ImageCHAMP
rbayu2 BGG profile | Best Buy Collection
.................................................
a proud owner of 29 Martin Wallace games


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: [Ask] Blokus and Ingenious, which one's better?
PostPosted: Mon Mar 02, 2009 12:23 am 
Offline
User avatar

Joined: Wed Sep 24, 2008 2:26 pm
Posts: 165
Location: Bdg-Jkt
trima kasiih ya buat replies nya.. mm klo dibikin polling ga dulu deh, bis kayanya baru sedikit yg mainin dua2nya heheee
@ricky
thx buat info web nya, coba download dua2nya dulu deh.. kynya ini cara paling fair dan feasible yah, karna gatau kapan bisa nyoba dua2nya versi boardgamenya ;)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: [Ask] Blokus and Ingenious, which one's better?
PostPosted: Mon Mar 02, 2009 12:50 am 
Offline
User avatar

Joined: Fri Sep 26, 2008 7:18 pm
Posts: 672
Location: Jakarta
I'll go for ingenious

_________________
A Big Box Collector


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: [Ask] Blokus and Ingenious, which one's better?
PostPosted: Wed Mar 04, 2009 5:41 pm 
Offline
User avatar

Joined: Sat Sep 27, 2008 4:40 am
Posts: 1025
Location: Surabaya
rbayu2 wrote:
my vote is for blokus. bener2 simple & elegant game. easy to teach but hard to master.


setuju poll... :rg_thumb: :rg_thumb: :rg_thumb:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: [Ask] Blokus and Ingenious, which one's better?
PostPosted: Wed Mar 04, 2009 5:57 pm 
Offline

Joined: Fri Sep 26, 2008 1:22 pm
Posts: 79
Location: Jakarta, Bandung
vote for ingenious :punk:
blokus kl kt saya ini game unforgiven, kl salah repot banget
ingenious lebih bisa 'memaafkan' pemain :D

_________________
My Precious...


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: [Ask] Blokus and Ingenious, which one's better?
PostPosted: Wed Mar 04, 2009 6:51 pm 
Offline
User avatar

Joined: Sat Sep 27, 2008 4:40 am
Posts: 1025
Location: Surabaya
rbayu2 wrote:


gila.. ini player negara laen jago2.. coba maenin deh :pentung:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: [Ask] Blokus and Ingenious, which one's better?
PostPosted: Sun Mar 08, 2009 6:52 pm 
Offline
User avatar

Joined: Wed Sep 24, 2008 2:26 pm
Posts: 165
Location: Bdg-Jkt
akhirnya install, tp baru blokus. seruuuuu.. gw sih suka hehee


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: [Ask] Blokus and Ingenious, which one's better?
PostPosted: Sun Mar 08, 2009 10:06 pm 
Offline
User avatar

Joined: Sat Sep 27, 2008 4:40 am
Posts: 1025
Location: Surabaya
cottonkid wrote:
akhirnya install, tp baru blokus. seruuuuu.. gw sih suka hehee

coba ingenious juga sis, biar bisa dicompare buat beli boardgame`nya.. hehehe..


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 29 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next

All times are UTC + 7 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Template made by TBF Photoshop Forum